Forum www.kurdefaja.fora.pl Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Jak zrobić/pędzić (dobry) bimber
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kurdefaja.fora.pl Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moroswyjew
Naczelny Wódz
Naczelny Wódz



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 205
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 22:39, 24 Paź 2008    Temat postu: Jak zrobić/pędzić (dobry) bimber

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do dyskujsi. Jeśli ktoś wie to prosze o zawarcie głosu w pierwszej kolejności Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jelcz




Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 23:39, 24 Paź 2008    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych]

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maniek78m




Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Walhalli

PostWysłany: Pią 23:42, 24 Paź 2008    Temat postu:

:hamster_idea: kolega Jelcz właśnie zarobił pochwałę, dzięki Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Shimizu-san




Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 153
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Sob 14:13, 25 Paź 2008    Temat postu:

Lepiej ktoś by zarzucił sprawdzony sposób na wino ryżowe :hamster_want:

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maniek78m




Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Walhalli

PostWysłany: Sob 14:22, 25 Paź 2008    Temat postu:

takie coś znalazłem:

"Wino ryżowe

Myjemy 1 kg ryżu i wrzucamy go do 4 l wody z matką drożdżową. Nstępnie zalewamy syropem z 1 kg cukru i ok. 1 l wody i odstawiamy na 3-4 tygodnie w temperaturze pokojowej. Po tym okresie cukier powinien się "przeżreć" z drożdżami. Następnie zlewamy nastaw znad ryżu i wlewamy go do gąsiorka, po czym dodajemy jeszcze 0,5 kg cukru (najlepiej wcześniej zmieszać z otrzymanym dotychczas produktem) i dla wzbogacenia smaku i zapachu dodajemy ok. 20 dkg rodzynków. Następnie odstawiamy gąsior na 3 miesiące po czym zlewamy wino do butelek i umieszczamy w chłodnej piwnicy. Wino to zdobyło wielką popularność wśród moich znajomych. Polecam gorąco zwłaszcza do stawiania na zimę, kiedy brak świeżych owoców."


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Maniek78m dnia Sob 14:23, 25 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Shimizu-san




Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 153
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Sob 14:25, 25 Paź 2008    Temat postu:

Maniek78m napisał:
Myjemy 1 kg ryżu i wrzucamy go do 4 l wody z matką drożdżową. "


Z czym?!?! :hamster_XD:

Maniek, wbrew Twoim domysłom, ja się naprawdę na tym nie znam.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maniek78m




Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Walhalli

PostWysłany: Sob 14:27, 25 Paź 2008    Temat postu:

Laughing to nie ja to pisałem

tylko skopiowałem i wkleiłem, ale rzeczywiscie dobre Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Shimizu-san




Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 153
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Sob 15:02, 25 Paź 2008    Temat postu:

To zarzuć tu własnymi przepisami :hamster_rofl:

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maniek78m




Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Walhalli

PostWysłany: Sob 15:04, 25 Paź 2008    Temat postu:

sama to zrób Razz, ja własnych nie mam, alk w sklepie kupuję Wink

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Maniek78m dnia Sob 15:04, 25 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moroswyjew
Naczelny Wódz
Naczelny Wódz



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 205
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 21:05, 25 Paź 2008    Temat postu:

Shimizu-san napisał:
Lepiej ktoś by zarzucił sprawdzony sposób na wino ryżowe :hamster_want:


Toć Ty największy spec. Przeca Ty masz w piwnicy przetwurnie różnych takich środków procentowych Very Happy .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maniek78m




Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Walhalli

PostWysłany: Sob 21:13, 25 Paź 2008    Temat postu:

i niiiic nie móóówiisz ?!? Evil or Very Mad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moroswyjew
Naczelny Wódz
Naczelny Wódz



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 205
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 21:18, 25 Paź 2008    Temat postu:

Toć Ty to pierwszy żeś wiedział Very Happy prędzej niż ja Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maniek78m




Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Walhalli

PostWysłany: Sob 21:24, 25 Paź 2008    Temat postu:

teraz się dowiaduję

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moroswyjew
Naczelny Wódz
Naczelny Wódz



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 205
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 21:26, 25 Paź 2008    Temat postu:

Toć Ty już o tym na offtopie wiedziałeś Very Happy . Oj Maniek nie pij tyle bo Ci pamięć szwankuje Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maniek78m




Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Walhalli

PostWysłany: Sob 21:34, 25 Paź 2008    Temat postu:

moroswyjew napisał:
Oj Maniek nie pij tyle bo Ci pamięć szwankuje Razz


ok, może masz rację, tym argumentem mnie przekonałeś Cool


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kurdefaja.fora.pl Strona Główna -> Kuchnia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island