Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
moroswyjew
Naczelny Wódz
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 205
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 22:39, 24 Paź 2008 Temat postu: Jak zrobić/pędzić (dobry) bimber |
|
|
Wszystkich zainteresowanych zapraszam do dyskujsi. Jeśli ktoś wie to prosze o zawarcie głosu w pierwszej kolejności
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Jelcz
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 23:39, 24 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maniek78m
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z Walhalli
|
Wysłany: Pią 23:42, 24 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
kolega Jelcz właśnie zarobił pochwałę, dzięki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Shimizu-san
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 153
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Sob 14:13, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
Lepiej ktoś by zarzucił sprawdzony sposób na wino ryżowe
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maniek78m
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z Walhalli
|
Wysłany: Sob 14:22, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
takie coś znalazłem:
"Wino ryżowe
Myjemy 1 kg ryżu i wrzucamy go do 4 l wody z matką drożdżową. Nstępnie zalewamy syropem z 1 kg cukru i ok. 1 l wody i odstawiamy na 3-4 tygodnie w temperaturze pokojowej. Po tym okresie cukier powinien się "przeżreć" z drożdżami. Następnie zlewamy nastaw znad ryżu i wlewamy go do gąsiorka, po czym dodajemy jeszcze 0,5 kg cukru (najlepiej wcześniej zmieszać z otrzymanym dotychczas produktem) i dla wzbogacenia smaku i zapachu dodajemy ok. 20 dkg rodzynków. Następnie odstawiamy gąsior na 3 miesiące po czym zlewamy wino do butelek i umieszczamy w chłodnej piwnicy. Wino to zdobyło wielką popularność wśród moich znajomych. Polecam gorąco zwłaszcza do stawiania na zimę, kiedy brak świeżych owoców."
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Maniek78m dnia Sob 14:23, 25 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Shimizu-san
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 153
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Sob 14:25, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
Maniek78m napisał: | Myjemy 1 kg ryżu i wrzucamy go do 4 l wody z matką drożdżową. " |
Z czym?!?!
Maniek, wbrew Twoim domysłom, ja się naprawdę na tym nie znam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maniek78m
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z Walhalli
|
Wysłany: Sob 14:27, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
to nie ja to pisałem
tylko skopiowałem i wkleiłem, ale rzeczywiscie dobre
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Shimizu-san
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 153
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Sob 15:02, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
To zarzuć tu własnymi przepisami
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maniek78m
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z Walhalli
|
Wysłany: Sob 15:04, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
sama to zrób , ja własnych nie mam, alk w sklepie kupuję
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Maniek78m dnia Sob 15:04, 25 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
moroswyjew
Naczelny Wódz
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 205
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 21:05, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
Shimizu-san napisał: | Lepiej ktoś by zarzucił sprawdzony sposób na wino ryżowe |
Toć Ty największy spec. Przeca Ty masz w piwnicy przetwurnie różnych takich środków procentowych .
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maniek78m
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z Walhalli
|
Wysłany: Sob 21:13, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
i niiiic nie móóówiisz ?!?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
moroswyjew
Naczelny Wódz
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 205
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 21:18, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
Toć Ty to pierwszy żeś wiedział prędzej niż ja
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maniek78m
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z Walhalli
|
Wysłany: Sob 21:24, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
teraz się dowiaduję
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
moroswyjew
Naczelny Wódz
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 205
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 21:26, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
Toć Ty już o tym na offtopie wiedziałeś . Oj Maniek nie pij tyle bo Ci pamięć szwankuje
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maniek78m
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z Walhalli
|
Wysłany: Sob 21:34, 25 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
moroswyjew napisał: | Oj Maniek nie pij tyle bo Ci pamięć szwankuje |
ok, może masz rację, tym argumentem mnie przekonałeś
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|